Tökfőzelék fasirtal
2009.02.13. 11:47
Tökfőzelék fasirtal
Hozzávalók (3 személyre)
1 kg gyalult tök (fagyasztott)
Friss tökből (meghámozni, és legyalulni)
1 fej hagyma
Pici olaj, vagy zsír
Kapor, só
Habaráshoz: 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál tejfől, pici tej.
Egy kis fej hagymát kockára vágunk, kicsit megdisztelünk, rászorjuk az apróra vágott kaprot, és egy késhegyníi pirospaprikát szorunk rá..
Rárakjuk a gyalult tököt, felöntjük tejjel és sózzuk.
Rövid ideig főzzük, és végül behabarjuk.
Habarás: Egy kis tálban beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfőlt és fokozatosan pár kanál tejet, csomómentesen elkeverjük.
Fasirt
Kb 50 dkg darálthús
2-3 db zsemle vagy ennek megfelelő kenyér
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma (zuzott)
pirospaprika mokkáskanálnyi
só, bors
1 db tojás
A zsemlét tálban rakjuk, egy pici vizet öntünk rá és álni hagyjuk.
A kockára vágott vöröshagymát olajon vagy zsiron megdiszteljük, és a végén 1 csapott mokkáskanálnyi paprikát szórunk bele, félre húzzuk.
Egy külön tálba rakjuk a darálthúst, rárakjuk a jól kicsavart zsemlét, a disztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, és tojást és kézzel jól összedolgozzuk.
Fasirt formákra alakítjuk és zsemlemorzsában meghempergetjük, végül olajban kisütjük.
|