Zöldborsó főzelék
2009.02.13. 11:45
Zöldborsó főzelék
Hozzávalók 3-4 személyre
40-50 dkg fagyasztott zöldborsó vagy friss
1 evőkanál zsír (persze lehet olajjal is)
só, cukor
1 evőkanál liszt
A zsírt felhevítjük a lábosban, hozzáadjuk a zöldborsót pici vizet alá, és fedő alatt megpároljuk míg meg nem puhul. Sózzuk.
Én dinsztelés után, kevés borsót szétnyomok a főzőkanállal ettől a szine is kicsit megváltozik és az ize is jobban érződik.
Ha puha a zöldborsó 1 evőkanál lisztet szórok rá, összekeverem és felöntöm annyi vizzel amennyi a főzelékhez szükséges.
kb 1 pohárnyi.
Izlés szerint cukrot adunk hozzá. Ha egyett rottyan elzárjuk.
Sült csirkecomb:
A csirke darabokat /comb, mell/ sütés előtt sózzuk és frissen örőlt borsot szórunk rá, pár órát állni hagyjuk.
A csirke darabokat zsírral kikent tepsibe rakjuk, pici vizet öntünk alá és alufólia alatt 2 órát sütjük.
Hő.lég. 190- félidőben lecsökkenteni 175-re
|