Lencse főzelék
2009.02.13. 11:27
Hozzávalók:
40 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1ek. kanál tejföl
1 karika citrom
2 db babérlevél
2 ek.zsír vagy 0,5 dl evőkanál olaj
kb. 3 ek liszt
só, pirospaprika
1 d füstölthús kocka, vagy ha van füstölthús leve
A lencsét előző éjszaka vizben beáztatjuk.
Másnap annyi vizzel feltesszük főni hogy jól ellepje. Beleteszünk, sót, babérlevelet, 1 citrom karikát és puhulásig főzzük (kb fél óra)
Közben megcsináljuk a rántást:
2 evőkanál zsírt felhevítünk belerakjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát (diszteljük) utánna a lisztet végül a zuzott fokhagymát és végül kb 2 késhegynyi pirospaprikát! Pici hideg vizzel felöntjük és hozzáöntjük a lencséhez,
Egyet rottyantunk, és tálalhatjuk is! Aki szereti még egy evőkanál tejfölt keverhetünk hozzá!
|