Krupligombóc leves
2010.06.13. 13:57
Krupligombóc leves
Krumpli gombóc elkészítése: .
3-4 db krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben
főzzük puhára. Annyi vizet öntsünk rá hogy jócskán ellepje.
Ha megfőtt kivesszük, kruplinyomón átnyomjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Rakunk hozzá 1 db nagyobb tojást és annyi lisztet
hogy rugalmas (de ne kemyény ) tésztát kapjunk.
Kis gombócokat formálunk . Félre tesszük.
Leves elkészítése:
Zsíron vagy olajon, (én az ilyen leveseket mindig zsírral főzöm)
1 fej kockára vágott hagymát megdisztelünk,
Rakunk hozzá karikára vágott sárgarépát 3 db-ot, és zöldséget. 2 db-ot
Pár karika füstölt kolbászt, (1/4 mokkáskanál) egész köményt a végén 1/4 evőkanál pirospaprikát.
Felöntjük azzal a lével amibe a krumpli főtt! Ha kell rakunk hozzá kevés vizet.
Fűszerezzük zeller levéllel, (1-1) paradicsom, paprika,
1-2 gerezd fokhagyma, vegeta, bors, ha kell só
.Mielőtt elzárjuk a levest az utolsó 10 percben a gombócokat levesbe dogjuk.
Ha a gombócok feljönnek még pár percig hagyjuk főni, végül elzárjuk.
Ha van, egy kevés gulyáskrémet is rakhatunk bele!
Nagyon finom laktató leves!
|