Krémes sütőtök leves
2009.11.05. 14:26
Krémes sütőtök leves
Hozzávalók:
kb 1 kg megpucolt, feldarabolt sütőtök
3 db közepes méretű krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszin
1/2 teáskanál méz
1 húsleves kocka
szerecsendió
bors
só,
olaj
tökmag
A sütőtököt megpucoljuk, feldaraboljuk. A krumplit szintén, és ezt is nagyobb kockákra vágjuk.
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, utánna bele rakjuk a késsel szétnyomott fokhagymát.
Következik a sütőtök és a krumpli. Utánna annyi vizzel engedjük fel hogy jócskán ellepje.
Ha felforr, rakjuk bele a tyúkhúsleves kockát, borsot pici szerecsendiót.
Ha tök és a krumpli puha, húzzuk félre, és botturmixal pépesítjük el.
Sózzuk, fél teáskanál mézet csurgassunk bele.
Egy tálban a tejszint kevés levessel keverjük el, és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk fel.
Piritott tökmaggal kináljuk!
Jó étvágyat kivánok!
|