Karalábé krémleves
2009.05.22. 12:42
ll
Karalábé krémleves (Gyöngyi receptje alapján)
Hozzávalók:
2-3 db zsenge karalábé
1 szál póréhagyma (nem túl nagy)
1-2 evőkanál olaj
2 db tyúkhúsleves kocka
kb 1,5 l víz
1 dl tejszin
só, bors
petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
A karalábét megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.
Az olajat egy lábosba felhevítjük, és a kockára vágott karalábét tartalék lángon diszteljük. Ha már majdnem puha (olyan ropogós) kiveszünk 3-4 kanálnyit amit betétnek rakunk a levesbe.
A maradék karalábéra petrezselymet szórunk (de nem az egészet) lisztet szórunk rá és felöntjük húsleves lével. Fűszerezzük só, bors.
Ha felforrt, rövid ideig főzzük végül 1 dl tejszint öntünk hozzá! (figyeljünk a hőkiegyenlítésre, a tejszinhez pár kanál meleg leves adunk)
Végül hozzárakjuk a karabé kockákat, felforraljuk, maradék petreszelyemmel megszórjuk, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
|