Francia hagymaleves
2009.05.21. 13:08
lll
Francia hagymaleves
Hozzávalók (3-4 személyre):
4 közepes vöröshagyma
1,5 liter húsleves vagy (2 db tyúkhúsleves kocka+ víz)
2 tojássárgája
1 evőkanál tejszin
liszt
vaj
késhegynyi szerecsendió
bors
só
Tálaláshoz:
pirított kenyér kocka, reszelt sajt
A kenyeret kockára vágjuk, pár csepp olajon megpirítjuk végül 2 gerezd fokhymát nyomjunk rá.
Elkészítése:
A meghámozott hagymákat vágd félbe és csikokra vágd össze.
Vajon fonnyaszd meg. Ha már üveges, szórd meg kevés liszttel és pirítsd még 2-3 percig, majd öntsd fel a húslevessel. Sózd, borsozd, s fűszerezd szerecsendióval. 15-20 perc lassú főzés után szedd ki a hagyma felét és passzírozd át. A pépet keverd el a tojássárgákkal, 1 evőkanál tejszinnel s folyamatos keverés mellett add hozzá a leveshez.
Végül forrósítsd fel a levet, s tálaláskor a tetejére bőven tegyél reszelt sajtot. és a piritott fokhagymás kenyérkockát.
|