Paradicsom leves
2009.04.05. 17:53
Paradicsomleves
Hozzávalók:
2 kis doboz sűrített paradicsom, vagy 1 l paradicsomlé
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
kis csokor zellerzöld
só, cukor
Elkészítés:
A lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, és felengedjük 1,5 l vízzel, melyben a sűrített paradicsomot elkevertük, vagy a 1,5 l-re felhígított paradocsiomlével. Egészben beletesszük a megtisztított vöröshagymát, valamint a zellerzöldet. Sózzuk, megcukrozzuk, és jól kiforraljuk. Ha készen van a hagymát és a zellerzöldet kivesszük, és egy tojásból készült galuskát szaggatunk bele. Tálalhatjuk betű-, vagy egyéb levestésztával is, de azt külön főzzük hozzá, mert ha közvetlenül a levesbe főzzük igen sok levet szív magába.
|