Gombakrémleves
2009.02.12. 19:47
Gombakrémleves (3-4 főre)
Hozzávalók:
50 dkg sampion gomba
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
tárkony
só, bors
olaj
1 db húsleves kocka vagy vegeta
1 dl főzőtejszin 1 csapott evőkanál liszt
apró csipetke
A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A hagymát kockára vágjuk..
Egy lábosban egy kis olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rárakjuk a gombát kicsit tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba kissé levet enged megszórjuk petrezselyemzölddel, és felöntjük kb 1,5 l húslevessel. Megszórjuk csipet tárkonnyal.
10 percig főzzük és belerakjuk az apróra csipkedett tésztát!
Addig főzzük míg a csipetke megfől!
Közbe a lisztet összekeverjük a tejszinnel csomómentesen. A levesből pár kanállal a tejszinhez adunk (hőkiegyenlítés) és visszaöntjük! Ahogy felforr elzárjuk!
|