Sárgaborsó gulyás
2013.10.10. 15:15
Sárgaborsó gulyás
Hozzávalók: 4-5 személy részére
50 dkg marhalábszár vagy nyaka, kockázva
50 dkg sárgaborsó, előre beáztatva 1 órát
3-5 szál sárgarépa, aprítva
1 db zellergumó , aprítva
3 db közepes krumpli, hámozva, kockázva
1 nagy vöröshagyma, finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma, zúzva, aprítva
1 evőkanál zsír vagy olaj
kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
kb. 1 mokkáskanál őrölt bors
kb. 1 teáskanál ételízesítő
2 babérlevél
só
Levesbetétnek nokedli:
1 tojás
liszt - amennyit felvesz
pici só
Elkészítés:
Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd benne a fokhagymát is.
Meghintem a pirospaprikával, azonnal hozzáadom a húst, és magas hőfokon fehéredésig pirítom.
Felengedem annyi meleg vízzel, amennyi bőven ellepi.
Sózom, borsozom, ízesítem a babérral, petrezselyemmel, a húst jó félpuhára főzöm.
Hozzáadom a sárgaborsót, a répát, zellert, kiegészítem még annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, utána fűszerezem, és tovább főzöm, amíg együtt minden megpuhul.
Utoljára adom hozzá a krumplit, pár perc múlva beleszaggatom a nokedlit, együtt készre főzöm, és rövid pihentetés után tálalom.
|