Lebbencsleves
2012.11.06. 15:57
Lebbencsleves 4 főre
Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta
5 db közepes burgonya
10 dkg füstöltszalonna
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
vegeta, só, bors, őrőlt kömény
őrőlt paprika
1/2 ek liszt
5-6 karika füstöltkolbász
Egy pici zsíron vagy kevés olajon megpirítom a kockára vágott húsos szalonnát.
A szalonnapörcöt kiszedem, a visszamaradt zsiradékban megpirítom a tésztát, ha kicsit barna és felhólyagosodott kiveszem.
A zsíradékhoz adom a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom.
Hozzáadom a kolbászt, feldarabolt fokhagymát, végül meghintem a pirospaprikával és a lisztel, gyorsan felöntöm annyi vízzel hogy jócskán el lepje. (nehogy a paprika megégjen)
Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Ha felforrt, beleteszem a kockára vágott burgonyát, a tésztát. Vegetával, sóval, borssal, pici őrőlt köménnyel ízesítjük.
Főzési idő 20-30 perc forrástól..
|