Pulyka sült
2009.02.12. 17:54
pulyka szárnya vagy combja, elkészítés előtt 1 2 nappal befüszerezzük.
Késsel bemetszéseket csinálok, és fokhagyma szeleteket és bacon csíkokat dugok bele.
Utánna sült csirke fűszerrel jól bedörzsölöm. Egy kevés olajjal megspriccelem, és 1-2 napig a hűtőbe rakom.
Hogy jó puha szaftos legyen a húsink, a titka a sütés:
Nekem van egy kacsa sütő tepsim, fém, ezt használom, de nagyon jó a római tál is!
A tepsit kizsírozom, és pulykát beleteszem, bele öntök egy kevés vizet, letakarom, és kb 3 órát sütöm.
Végig fedő alatt, vigyázva hogy a víz ne párologjon el mert akkor hamar kiszárad a hus, persze a sütés befejeztével víz ne maradjon alatta.
Sütés: hő.lég. 175-190 fok 2-3 óra
|