Gombás pulykaragu burgonyafedővel
2009.02.12. 17:09
Gombás pulykaragu burgonyafedővel /Moes/
40 dkg pulykamell
1 kisebb póréhagyma
20 dkg gomba
1-1 zöld és piros húsú paprika
olaj, só, bors
3 dl tejszín
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
80 dkg krumpli
3 tojás sárgája
8 dkg vaj
őrölt szerecsendió
A csíkokra vágott pulykát forró olajban megpirítjuk, rádobjuk a karikázott pórét, kockázott gombát.
Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat.
2 dl tejszínben elkeverjük a lisztet, a húsra öntjük, forraljuk, újra sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselymet.
A krumpliból, tejszínből, vajból, tojás sárgájából, sóval, szerecsendióval fűszerezve krumplipürét csinálunk, jó habosra keverjük.
A ragut mély sütőtálba simítjuk, rásimítjuk a krumplipürét, és hő.lég 175 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Kb: 45 perc
Megjyegyzés: Legközelebb talán kevesebb krumpit rakok a tetejére, nekem kicsit sok volt, de nagyon finom.
|