Calzone
2009.02.12. 16:51
(Hajtogatott pizza)
Calzone /hajtogatott pizza, lepény/
Hozzávalók:
Ez a recept 4 db 29 cm átmérőjű pizza lapra elegendő, vagy 2 db Calzone elkészítésséhez
50 dkg finom liszt
200 ml langyos víz
100 ml tej
2 dkg friss élesztő
2 nagy mérő kanál olíva olaj
2 kis m. só
1 kis m. cukor
frissen őrölt bors
2 csapott teáskanál oregánó
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát duplájára kelesszük!
A megkelt tésztát, kinyújtjuk és a felére tölteléket rakunk, tészta másik felét ráhajtjuk
A széleit villával összenyomkodjuk, és a tepsin kicsit kelni hagyjuk.
A sütés előtt tojással megkenjük, fokpiszkálóval megszurkáljuk, a sütőben 200 fokon kb: 30 percig sütjük
Töltelék Tejfölös
(1 pohár tejföl / reszelt sajt, fokhagyma /2-3 gerezd/zuzott,)
A sajtot /reszelve/ a tejföllel és foghagymával összekeverni, és rákenni.
Szósz, sonka szelet, bacon,(bacont kicsit megpíritani) kolbász, (jó házi az igazi) savanyú uborka, paradicsom
Lehet bármivel megkenni, ugyanugy paradicsmosan, sonkásan.....ki hogy szereti.
|