Pizza alap tészta
2009.02.12. 16:49
Paradicsomos és tejfőlös feltéttel
Pizza alap tészta
Hozzávalók:
Pizza alap tészta
Ez a recept 4 db 29 cm átmérőjű pizza lapra elegendő, vagy 2 db Calzone elkészítésséhez
50 dkg finom liszt
200 ml langyos víz
100 ml tej
2 dkg friss élesztő
2 evőkanál olíva olaj
2 kis m. só
1 kis m. cukor
frissen őrölt bors
2 csapott teáskanál oregánó
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát duplájára kelesztjük! A megkelt tésztát, kinyújtjuk a pizza lapra tesszük, és feltéttel megszórjuk. Amíg a sütő melegszik a tészta is kel.
-A négy darab pizza sütése (egyszerre) pizza állvánnyal , hőlégkeverés 210 fok kb 20 perc
-Ha tepsin sütjük: sima villany sütés 200 fok 25-30 perc.
A pizzára: Tejfölös
( 1 pohár tejföl / reszelt sajt, fokhagyma /2-3 gerezd/zuzott,)
A sajtot /reszelve/ a tejföllel és foghagymával összekeverni, és rákenni.
Pizzára: Szósz, sonka szelet, bacon,(bacont kicsit megpíritani) kolbász, (jó házi az igazi) savanyú uborka, paradicsom
Lehet bármivel megkenni, ugyanugy paradicsmosan, sonkásan.....ki hogy szereti.
Paradicsomosat két féleképpen szoktam! Ha sietek akkor a pizzakrémet elkeverek paradicsompürével és azt kenem a tésztára.
Ha van időm akkor olivaolajon egy pici apróra vágott hagymát dinsztelek rá a fokhagyma darabokat, oregánó, bazsalikom és felöntöm házi paradicsomlével, azt addig főzöm míg el nem párolog a leve!
Ezt a sűrű szószt kenem a tésztára!
|