Garnélás spagetti
2020.11.02. 20:48
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal
50 g vaj
50 g olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 g garnéla
100 ml fehérbor
250 g spagetti tészta
½ db citrom
olívaolaj
só, bors
½ csokor friss petrezselyem
A konfitált paradicsomhoz
500 ml olívaolaj
nagy szemű só, bors
4 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika (kisebb)
4 - 5 szál friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
300 g koktélparadicsom
Konfitált paradicsomhoz egy kisebb tepsiben az olajat összekeverjük a fűszerekkel,
beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a félbevágott chilipaprikát, a friss fűszernövényeket,
majd beletesszük a paradicsomokat, hogy ellepje (ha nem elég, töltsünk még rá olajat),
majd 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 60-80 percig sütjük – akkor már jó, ha a héja kicsit megreped.
Egy serpenyőben olajat és vajat olvasztunk, majd ezen megfuttatjuk az felszeletelt vagy átnyomott fokhagymát.
Hozzáadjuk a tisztított garnélát, felöntjük a borral, amit aztán elpárolunk róla. Belefacsarjuk egy fél citrom levét,
fűszerezzük, majd adunk hozzá apróra vágott petrezselymet, és további 2-3 percig közepes lángon még hőkezeljük.
|