Tengerihal-filé fokhagymás tejszinás mártással
2009.10.17. 15:20
Tengerihal-filé fokhagymás tejszines mártással, párolt zöldségekkel és rizzsel.
Hozzávalók: 3-4 személy részére
1 pároló készülék
50-60 dkg Fagyasztott tengerihal-filé
50 dkg fagyasztott zöldségek
1/2 pohár rizs
Kotányi hal fűszer keverék
Mártáshoz:
2 dl tejszin
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só, bors
mokkáskanál liszt
Ez a készülék Szarvasi SD 123-as nevet viseli, ha valaki közelebről megakarja nézni a neten.
2 nagyobb tálból, és 1 l-es rizs párolóból áll.
Elkészítés:
A fagyos halat szobahőmérsékleten felengedjük, de nem fontos teljesen, megszórjuk Kotányi hal fűszerrel, és a tálba helyezzük. Pici olivaolajjal meglocsoljuk.
A következő tálba tettem a vegyes zöldségeket. Sóztam és itt is kevés olajjal meglocsoltam.
A zöldségek közepébe raktam a tál rizst, amibe 2 dl vizet öntöttem, picit sóztam és 40 percre beállítottam a párológépet.
Mártás elkészítése:
A fokhamát apróra vágjuk, kevés vajon vagy olivaolajon megpirítjuk ráöntjük a fél citrom levét végül a tejszint.
(A tejszint 1 mokkáskanál lisztel keverjük össze) sózzuk borsozzuk, ha felforr elzárjuk.
Tálalásnál a halra locsoljuk!
Az eredmény pozitiv lett. A családomnak izlett és ők a legjobb kritikusok.
A hal nem volt vizes, könnyű volt és puha.
A hal a fűszerrel és a mártással nagyon jó párost alkottak. A zöldségek és a rizs is tökéletesre sikerült.
Akinek van ilyen vagy hasonló pároló készüléke, bátran próbálja ki!!
Jó étvágyat kívánok!!
|