Csuka pörkölt
2009.02.12. 17:18
Kb 1,20 kg halhoz.
Elősször a halat jó sűrű irdaljuk be, és vágjuk darabokra.
Az alaplé elkészítése.
kb: 10-15 dkg füstölt szalonnát nagyon apró kockára vágjuk.
3 pupos ek zsírral megdinszteljük, rátesszük a nagyon apró kockára vágot vöröshagymát (3 db közepes fej)
Üvegesre megdinszteljük, és 2 pupos ek. pirospaprikát szórunk rá, és egy kevés pirosaranyat.
Kevés vízzel 15-20 percig főzzük. (jó sűrű masszának kell lennie)
Ha elkészül az alaplé rátesszük a halat, és annyi vizet adunk hozzá amennyi szükséges a pörkölthöz.
Borssal, kevés vegetával, esetleg sóval ízesítjük.
Rakunk bele 1 paradicsomot, és zöldpaprikát.
Az utólsó 5-10 percbe 2 gerezd zuzott fokhagymát nyomunk bele.
Csipetkével tálaljuk.
|