Vadas marha zsemlegombóccal
2009.02.12. 18:22
Vadas
hozzávalók:
1 evő.k zsír, 1 fej hagyma, 3 db sárgarépa,2db petrezselyem gyökér, 4-5 babérlevél, só bors, kb 80 dkg marhahús (szeletelve) ,pici cukor, 2-3 ek tejföl, mustár.
A zsírral megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott répa,zöldséget, ,
Kicsit dinszteljük,majd beletesszük a húst rakunk bele babérlevél, pici só bors, és felöntjük annyi vizzel hogy jól ellepjel.
Addig főzzük míg meg nem puhul a hús, ez eltart egy ideig.
Ha akarjuk főzhetjük kuktában is!
Ha kész szétválogatjuk a húst a zöldségektől,kiszedjük a babérlevelet az már nem kell.
A zöldséges levet botmixerrel összeturnixoljuk,teszünk bele mustárt,cukrot,tejfölt és beletesszük a húst is és még összefőzzük egy kicsit.
Ha véletlenül sok a lé lehet egy kis étkezési keményítőt vagy lisztet belekeverni, így sűrűbb lesz a mártás.
Zsemlegombóc elkészítése itt található! >>>katt ide<<<<
|