Marha pörkölt
2009.02.12. 18:18
Hozzávalók: 5-6 főre.
1,5 kg marhalábszár (ha tudunk szerezni marha int akkor különösen finom lesz a pörköltünk, az int külön főzzük elő 1 órát)
2 evőkanál zsír (én pörköltet csak zsírral csinálom)
5-6 db közepes fej vörös hagyma
1 db egész fokhagyma
3 db zuzott fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
2 evő. k fűszerpaprika
1/2 tubus pirosarany
3 db babérlevél
1 csipet őrölt kömény
löttyintés vörösbor
só, bors (egy pici vegeta)
A vöröshagymát felkockázzuk és a zsírban megdinszteljük, kockára vágott húst rárakjuk és lassú tűzön pároljuk, folyamatosan engedi ki magából a levet, később egy kis vizet önthetünk alá, tovább főzzük.
Félidőben:
egész fokhagyma
paradicsom
paprika
pirosarany
só, bors, (vegeta)
őrölt kömény
babérlevél
vörösbor
fűszerpaprika
Ha majdnem kész, zúzott fokhagymát nyomunk bele!
Főzés idő marhától függ, 2-3 óra.
Galuskával kínáljuk!
|