Szilvalekváros derelye
2011.12.30. 16:26
Szilvalekváros derelye (Barbett)
Hozzávalók:
3-4 nagyobb szem krumpli
1 tojás
csipet só
1 evőkanál zsír
liszt , amennyit felvesz...
házi kemyény szilvalekvár
A krumplit héjában megfőzzük. Megpucoljuk és még forrón krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, akkor hozzáütjük a tojást, a zsírt, pici sót és lisztel , amennyit felvesz egy lágy, de nem ragadós tésztát állítunk össze. persze a táblát folyamatosan lisztezni kell!
Kinyújtjuk téglalap alakúra, pár mm-vastagra, és kis négyzeteket vágunk a tésztából.
Az egyik sarkára kemény, házi lekvárt teszünk , háromszögre hajtjuk, széleket ujjainkal jól lenyomkodjuk.
A derelyét bő forrásban lévő vízbe tesszük, ha a feljönnek a víz tetejére még 3 percig főzzük utánna kivesszük és olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk és porcukorral megszórjuk....
Ebből az adagaból kb 20 db derelye lesz.
|
Istenien néz ki,biztosan finom is! Még ma elkészítem!!!
Remélem ízlett!
Üdv: Böbsi