Túrós tészta
2009.02.12. 16:28
Túrós tészta 4-5 fő részére
Hozzávalók
kb 20 dkg füstölt szalonna (kenyér szalonna)
1/2 evőkanál kanál zsír,
50 dkg. szárított metélt tészta, vagy fodros kocka
450 gr tejföl,
0,5 kg túró,
só
Elkészítés:
A szalonnát apró darabokra vágjuk, a kanál zsíron kisütjük,
A tésztát sós vízben kifőzzük, és a szalonna zsirjából egy keveset a kifőtt tésztára öntünk, beleforgatjuk.
Azonnal tálaljuk.
Az asztalra helyezzük a túrót, tejfölt, és a kisütött szalonnát/pörcöt, és mindenki kedve szerinti mennyiséget rakhasson a tányérjára.
Még finomabbra elkészíthetjük úgy, hogy a kifőtt szalonnazsírban megforgatott tésztát kizsírozott tepsibe tesszük, rámorzsoljuk a túrót, kicsit összekeverjük vele, a tetejére tesszük a pörcöt, és az egészet összesütjük. Tálaláskor hideg tejfölt teszünk az asztalra.
|