Rakott túrós palacsinta 2.
2011.02.25. 17:20
Túrós palacsinta
Hozzávalók 15 db palacsintához:
Palacsinta tészta
30 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dl tej
2 dl szóda
0,5 dl étolaj
1 ek. cukor
Az első palacsinta előtt egy kicsit megspricceljük a palacsintasütőt olajjal, (utánna már nem kell, mivel a tésztájában már van olaj) kisütjük a palacsintákat
Töltelékhez:
30 dkg túró
2 tojás
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
vaj a tál kikenéséhez
Öntethez:
1 tojás
1 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
A palacsintatésztához a fenti hozzávalókat keverjük csomómentesre, majd süssük meg a palacsintákat.
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki.
Válasszuk a tojásokat ketté. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A sárgáját a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a túrót, és a citrom reszelt héját, és ezt is keverjük bele,. Majd a kemény tojáshabot óvatosan keverjük bele.
Ha mazsolát rakunk bele, előtte áztassuk be!
A sütőt melegítsük elő 200˚C-ra
Mikor kihűltek a palacsinták, töltsük meg a túrókrémmel. Minden egyes palacsinta hengert vágjunk félbe, és vágott felületükkel fölfelé, rézsútosan helyezzük egymásra/egymás mellé a kivajazott sütőedényben.
Az öntethez a hozzávalókat keverjük simára, és az egészet öntsük a palacsintákra.
20-25 perc alatt a forró sütőben süssük ropogósra. Elkészültékor hagyjuk 5 percig állni, majd utána tálaljuk.
|