Rakott palacsinta
2009.11.02. 19:03
Rakott palacsinta
Hozzávalók:
13 db palacsinta
Töltelék
kakaópor
1 dl tejszín
20 dkg darált dió
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
3 tojás
1 dl tejföl
25 dkg tehéntúró
1/2 csomag vaniliás pudingpor
baracklekvár
Rétegezés..
1. palacsintát megkenünk diótöltelékkel, Kevés tejszínt 10 dkg cukorral felforralunk, hozzáadjuk a
darált diót, és éppen csak felfőzzük.
2. erre egy másik palacsintát helyezünk, amelyre az elkészített túrókrémből kenünk.
A túrót áttörjük, és a tejföllel elkeverjük.(Ha vizes a túró nem kell bele a tejfől) Hozzáadjuk a tojássárgájákat,
10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd vaniliás pudingport, az egészet ismét jól összekeverjük.
3.A következő palacsintát kakaóporral és cukorral hintjük meg,
4. erre ismét palacsintát borítunk, melyet barackízzel kenünk meg.
Ezt így ismételjük mindaddig, amíg az anyagokból futja.
A rétegezést megvajazott tepsin végezzük.
A palacsintát 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, kevés cukorral, A palacsintákat kivesszük a sütőből, habot a tetejére kenjük, majd vissza vesszük a hőfokot 120-ra és 20 percig szárítjuk.tovább.
Úgy vágjuk fel, mint a tortát. Kicsit hagyjuk hűlni.
|