Rakott túrós palacsinta
2009.02.12. 14:40
Palacsinta tészta készítése: kb 15 db
30 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dl tej
2 dl szóda
0,5 dl étolaj
1 ek. cukor
Az első palacsinta előtt egy kicsit megspricceljük a palacsinta sütőt olajjal,
utána már nem kell, mivel a tésztájában már van olaj
Túró töltelék elkészítése:
Egy porcelán tálban 0,5 kg túrót 2 tojás sárgáját (a fehérjét külön kemény habbá verjük)
1 vaniliás cukrot
fél citrom reszelt héja
60 gr porcukor (ízlés szerint)
Esetleg egy kis áztatott mazsolát
Az egészet jól elkeverjük, villával a túrót szétnyomkodjuk, és végül hozzá adjuk a tojás felvert habját is.
Egy pici tejfölt is keverhetünk bele ha nagyon száraz a túró!
Ez a túró mennyiség kb 10 db palacsintához elég.
A palacsintákat, megtöltjük és egy kivajazott jénaiban egymás mellé helyezzük.
Ráöntjük, a tejfölbe elkevert 1 tojást egy pici porcukorral.
Sütőben 30-35 percig sütjük!
|