Panna cotta tejcsokival, karamellel
2014.09.15. 18:51
Panna cotta tejcsokival, karamellel
Hozzávalók:
Tejpudinghoz:
3 dl habtejszín
2 dl tej ( 2,8 %-os)
5 dkg cukor
1 rúd vanília
2 csapott teáskanál étkezési zselatin
Karamell krémhez:
12 dkg cukor
4 dkg vaj
1 dl tejszín vagy tej
Csokoládékrémhez:
1 tábla (10 dkg) minőségi tejcsokoládé vagy étcsokoládé
1-2 evőkanál tej
Tejpuding elkészítése:
A tejet és a tejszín összeöntjük egy edénybe,
a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú tűzön forrásig főzzük.
0,7 dl vizet mikróban felmelegítünk, majd a zselatint belkeverjük és 1-2 percig hagyjuk feloldódni.
A tejes keveréket hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a feloldódott zselatint, és jól elkeverjük.
A tejpudingot poharakba töltjük, és hűtőbe. kb 3-4 óra alatt dermedni hagyjuk.
A karamell krém elkészítése:
A cukrot addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd a vajjal és tejszínnel összefőzzük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni.
Csokoládé elkészítése:
A tábla csokoládét 1-2 evőkanál tejjel mikróban fokozatosan néha megkeverve felolvasztjuk.
Rétegezés:
A megdermedt tejpudingra öntjük a felolvasztott csokoládét és a rá a karamell öntetet és még 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
|