Karamellás kehely
2014.03.22. 18:44
Karamellás kehely (5 közepes méretű pohár)
Hozzávalók:
60-70 gr babapiskóta tallér
1 csomag Gála vanília ízű ,főzés nélküli krémpuding (valójában nekem ebből jócskán maradt, ezért szerintem elég a 1/2 csomag)
2 dl habtejszín + 1 cs habfixáló+ 2 mokkáskanál porcukor
Karamell krém:
12 dkg cukor
4 dkg vaj
1 dl tejszín vagy tej
A krémpudingot előírás szerint elkészítjük!
A tejszínt kemény habbá verjük, félidőben adjuk hozzá porcukrot és a habfixálót!
Közben elkészítjük a karamell öntetet.
A cukrot addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd a vajjal és tejszínnel összefőzzük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni.
A piskótát egyenként beleforgatjuk kevés tejbe!
A poharak aljába rakjuk! 3-4 db poharanként.
Rácsurgatunk kevés hideg karamell krémet, most jöhet egy réteg krémpuding, a tejszínhab végül karamelt csurgtunk rá.
|