Epres panna cotta
2014.02.27. 19:55
Epres panna cotta
Hozzávalók:
Tejpudinghoz:
3 dl habtejszín
2 dl tej ( 2,8 %-os)
5 dkg cukor
1 rúd vanília
2 csapott teáaskanál étkezési zselatin
Eperszószhoz:
30 dkg eper
2 -3 ek porcukor
1 csapott teáakanál étkezési zselatin
Elkészítése:
A tejet és a tejszín összeöntjük egy edénybe,
a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú tűzön forrásig főzzük.
0,7 dl vizet mikróban felmelegítünk, majd a zselatint belkeverjük és 1-2 percig hagyjuk feloldódni.
A tejes keveréket hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a feloldódott zselatint, és jól elkeverjük.
A tejpudingot poharakba töltjük, és hűtőbe. kb 3-4 óra alatt dermedni hagyjuk.
Ha a panna cotta megdermedt, nekiállunk az eperszósz elkészítésének.
A mosott feldarabolt eperhez hozzáadjuk a porcukrot és összeturmixoljuk.
0,7 dl vizet mikróban felmelegítünk, majd a zselatint belekeverjük és 1-2 percig hagyjuk feloldódni.
Ha már nem meleg hozzá keverjük az eperhez, jól elkeverjük és a megdermedt tejpudingra öntjük!
Legalább 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe!
|