Csokoládés panna cotta
2014.01.22. 14:46
Csokoládés panna cotta
Az eredeti receptet Tücsökbogárnál láttam, kis változással elkészítettem én is.
Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
2 dl tejszin
3 dl tej
1 csomag instant zselatin fix
1 evőkanál cukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé
2 dl tejszin
A tejcsokoládét mikróban felolvasztjuk fokozatosan hozzáadjuk a langyos tejet és habverővel simára keverjük. Rakunk bele 1 evőkanál cukrot végül a hideg tejszínt., és a zselatin fixet. Még pár percig keverjük, végül poharakba töltjük.
Hűtőben 3-4 óra alatt megdermed.
A tetejére a mázhoz, egy lábosban felmelegítjük a csokoládét a tejszinnel. Ha a csokoládé elolvad, félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni.
Végül a megdermedt krémre öntjük.
|