Epres pohárkrém
2013.05.10. 13:17
Epres pohárkrém 6 db pohárhoz
Hozzávalók:
0,5 kg eper
0,5 dl tejszín, 2 cs habfixáló
150 gr mascarpone
4 teáskanál porcukor ( a krémhez)
2 teáskanál porcukor (a tejszínhez)
Győri édes keksz 10 dkg
A kekszet mozsártörőben törjük össze, jó apróra. A felét osszuk el a 6db pohár aljában.
A másik felét tegyük félre.
Az epret pucoljuk meg. 3/4 részét vágjuk darabokra, bot mixerrel pépesítsük. Nem baj ha maradnak benne kisseb darabok. A maradékot tegyük félre díszítésre.
A tejszínt verjük fel, félúton tegyük hozzá a habfixálót és a 2 tk porcukrot. Lehet Hullalát is használni, de én nem nagyon szeretem, ha lehet tejszínt használok. Persze a hullalához nem kell cukor.
Egy tálban óvatosan összekeverjük a mascarponet a porcukrot és a tejszín 3/4-ét..
Először a mascarponet a 4 tk porcukorral, végül hozzáadjuk a tejszínt. Ha valaki édesebben szereti tegyen hozzá még cukrot.
Most rakjuk hozzá az epres pépet, és óvatosan keverjük össze. 2-3 evőkanállal hagyjuk a pohárkrém tetejére.
A poharakban levő kekszre kanalazzuk a gyümölcsös krém felét, utána egy réteg tejszínt, végül megint egy réteg kekszmorzsát, és a maradék gyümölcskrémet.
Most minden pohár tetejére, de csak az egyik felére kanalazzunk gyümölcspépet, a másik felére egy kis tejszínhabot nyomunk.
Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
|