Meggyes túrókrém
2012.07.07. 17:41
Hozzávalók: (4 pohárhoz)
0,5 kg meggy
0,4 dl víz
1 púpos evőkanál vaniliás puding
3 evőkanál cukor
Túrókrém:
25 dkg túró
2 evőkanál tejfől
2 cs vaniliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
cukor ízlés szerint
2 dl Hullala
A meggyet kimagozzuk és 0,4 dl vízzel, 1 púpos evőkanál pudinggal és a 3 evőkanál cukorral, folytonos kevergetés mellett felforraljuk.
Ha besűrűsödött félre tesszük hűlni.
A túrókrémhez: A túrót a vaniliás cukorral, citrom reszelt héjával és a tejfőllel és ízlés szerint cukorral jól összekeverjük. Botmixerrel kicsit krémesítjük.
A Hullalát kemény habbá verjük és a túrókrémhez adjuk.
Pohárban rétegezzük: meggy- túrókrém-meggy végül túrókrém.
Lehűtve fogyasztható!
|