Meggyes joghurtkrém pillanatok alatt
2012.07.04. 17:16
Meggyes joghurtkrém
Hozzávalók:
1 nagy doboz natur joghurt (375 gr) + 1 csapott evőkanál porcukor
2 csapot evőkanál vaniliás pudingpor + 3 evőkanál víz
0,5 kg meggy
2 evőkanál cukor
A meggyet kimagozzuk, és egy kis lábosban annyi vizzet öntünk rá hogy jócskán ellepje! 2 evőkanál cukrot rakunk hozzá, és 5-10 percig főzzük
A 2 evőkanál vaniliás pudingport keverjük el 3 evőkanál hideg vízzel. Folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá a meggyhez, végül hagyjuk kihűlni.
A joghurtot keverjük el 1 csapott evőkanál porcukorral.
Rétegezzük a pohárban! Alulra, meggy-joghurt-meggy-joghurt.
Aki nagyon diétásan szeretné, hagyja el a cukrot a joghurtból, aki nem az rakhat még hozzá tejszint is.
2 dl tejszint habbá verünk adunk hozzá cukrot, és óvatosan a joghurthoz keverjük. Kicsit félre tehetünk a díszítéshez. Így rétegezzük az előbb leírtak szerint.
Jól lehűtve fogyasztjuk!
|