Fanta kehely
2011.04.08. 16:55
Fanta kehely (Az alap recept Andinál található)
Tészta elkészítése :
2 ek lisztet, fél csomag sütőporral és 1 ek. kakaóporral összekeverünk.
3 tojássárgáját 3 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 0.5 dl olajat.
3 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.
Egészen kicsi tepsiben ( 20x 30-as volt ) , sütőpapíron, előmelegített sütőben, 185-190 hőfokon kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
Piskóta maradni fog!
Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Túrókrém : 10 dkg margarint, 10 dkg porcukorral keverjünk habosra és adjunk hozzá 25 dkg túrót, 1 cs. vaníliás cukrot, és reszelt citromhéjat.
Fantás krém : 5 dl Fanta üditő ital(szénsavas), 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 ek. cukor
Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel, és jól sűrítsük be.
Egzotikus gyümölcs konzerv : 400 gr-os. ( jól csepegtessük le )
A kelyhek aljába osszuk el a piskótát ( pogácsa szaggatóval kis köröket szaggatunk, amit félbetörve a pohárba rakjuk ), erre tegyük a túrókrémet, majd tegyünk rá a gyümölcs darabokat. A fantás pudingot melegen, ( de nem forrón ) mikor már kezd megszilárdulni habzsákból a kehely tetejére nyomtam.
1 tábla étcsokoládét, pár kanál tejszinnel, esetleg többel, felmelegítjük, hogy a csoki elolvadjon. Ne legyen túl híg, de kemény se! Ha már a fanta krém kicsit megszilárdult, kanalazzuk rá a csokoládét! Fogyasztás előtt helyezzük pár órára hütőbe. A recept mennyisége 6 db 2 dl-es kehelyre vonatkozik.
|