Karamellás kehely
2010.11.27. 14:45
Karamellás kehely
Az eredeti recept flat-cat.hu található.
Az én változtatásom mogyoró hiányában a következő:
5 adag
túrós réteg:
50 dkg Lidl (krémes túró)
1/2 citrom reszelt héja
4-5 ek cukor
karamellás réteg:
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor
csokis réteg
10 dkg tejcsoki + 1 teáskanál holland kakaópor
1 dl tejszín
Túró réteg:
A túrót kikeverjük reszelt citromhéjjal és a cukorral. Kelyhekbe vagy poharakba kanalazzukl.
Karamell réteg:
A cukrot egy lábosba felmelegítjük és világos karamellt készítünk, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad.
Ha már kihűlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.
Csoki réteg:
Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, addig keverjük míg a csokoládé megolvadt , belekeverjük a kakaóport.
Ha kihűlt, a túrós desszert tetejére kanalazzuk.
Fogyasztás előtt célszerű 1-2 órát pihentetni a hűtőben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.
|