Egyszerű csokoládétorta
2013.02.03. 11:01
Igazán finom , és nem bonyolult recept!
Egyszerű csokoládé torta
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
5 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, fél csomag sütőpor.
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, az olajjal, kakaóporral, lisztel és végül a sütőporral!
A fehérjét külön tálba felverjük kemyény habbá, és végül az előző masszához óvatosan belekeverjük!
Sütőpapirral kibélelt torta formába kisütjük. 190-200 fokon 30-35 percig
Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém hozzávalói és elkészítése:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
6 ek holland kakaópor
0,5 l tej (2,8%-os)
2 ek liszt
1 ek étkezési keményít
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
A főzött részhez kimérjük a tejet. Egy lábasba tesszük a lisztet, az étkezési keményítőt, majd kevés tejjel simára keverjük.
Hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a krémet. Nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint egy puding.
Ha kellően besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és gyakori keverés mellett (hogy ne legyen csomós) kihűtjük.
A vajas krémhez egy tálba kockázzuk a vajat (ne legyen nagyon hideg, de túl lágy se, mert akkor nehezen fog megszilárdulni a krém), hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, és alaposan kikeverjük.
Ha a krém főzött része kihűlt, összekeverjük a kakaós krémmel. Szép egyneműnek és csomómentesnek kell lennie. Félretesszük.
A tésztát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, majd a maradékkal bevonjuk a tortát.
Az étcsokoládéból késsel forgácsot "faragunk", vagy bármilyen csokidarával díszítjük a tortát.
Legalább 12 órát hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
|