Fekete erdő torta
2011.10.13. 18:48
Hozzávalók:
Tészta
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál olaj
1 cs sütőpor
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, az olajjal, kakaóporral, lisztel és végül a sütőporral!
A fehérjét külön tálba felverjük kemyény habbá, és végül az előző masszához óvatosan belekeverjük!
Sütőpapirral kibélelt torta formába kisütjük. 190-200 fokon 35-40 percig (tű próba)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
1 üveg meggybefőtt
1 cs vaniliás puding
2 evőkanál cukor
5 dl Hullala
cseresznye pálinka
díszítéshez 10 dkg étcsokoládé
Közben elkészítjük a krémet.
Ehhez a meggybefőttet lecsöpögtetjük, 16 szemet félre teszünk a díszítéshez.
A felfogott lével + 0,5 dl vizzel, a pudinggal és a cukorral krémet főzünk, kihűtjük, majd belekeverjük a meggyszemeket.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Összeállítjuk a tortát. A kihűlt kakaós piskótát három részre vágjuk, a legalsó lapot meglocsoljuk cseresznyepálinkával.
Rákenjük a meggyes puding felét, erre kenünk a tejszínből, majd egy újabb kakaós tésztalap, amit meglocsolunk pálinkával, rákenjük a meggyes puding másik felét, és arra tejszínhab.
A harmadik tésztalappal befedjük az egészet, és a maradék tejszínnel bevonjuk a torta tetejét, és oldalát.
Meggyszemekkel és csokoládé reszelékkel díszítjük.
|