Békebeli csokis-diós torta
2009.10.02. 18:09
Csokis-diós torta (Forrás: Maci konyha)
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg puha vaj vagy margarin
20 dkg cukor
4 egész tojás
10 dkg dióbél
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál rum
csipet só
60 ml tej
Krém hozzávalók:
4 egész tojás
20 dkg kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
3 ek. rum
A tészta elkészítése:
A dió belet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig piritjuk.
Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem 2 evőkanál cukorral, amit a 20 dkg kristály cukorból veszek el.
( fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot és tovább verjük)
A sárgáját puha vajjal, cukorral jól kikeverem. Hozzá adom a rumot a tejet, a sütőporos lisztet és a diót.
Végül óvatosan belekeverem a tojás felvert habját.
Torta forma aljába sütőpapírt teszek, és a masszát bele öntöm.
Előmelegített sütőben 185 fokon 35-40 percig sütöm.
A tésztát a formába hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése.
Fém habüstbe, rakom a egész tojásokat, hozzá adom a cukrot és a vaniliás cukrot.
Egy lábosba kevés vizet rakok, és a fém tálat ráhelyezem, igy gőz felett robotgéppel addig verem a tojásos krémet míg, ha felemelem a habverőt, alig csepeg le a krém. (kb 15-20 perc)
A tábla csokoládét mikróban felolvasztom, kicsit hűlni hagyom.
A tojáskrémet gőzről levéve, belekeverem a csokoládét.
Ha a krém teljesen meghűlt, mehet bele a puha vaj.
Ha a krémet túl lágynak találjuk, rakjuk be egy rövid ideig a hűtőbe, és csak utánna kenjük a tortára.
A tésztát 3 lapba vágom, és a krémmel megtöltöm. A külsejére és diszítésre is rakjuk félre.
Hűtőben rakjuk és másnap szeleteljük!!! A család egyik kedvence!
|