Mák Torta
2009.03.15. 14:40
Mák torta, citrom krémmel (Ella)
Hozzávalók a tésztához:
1,5 bögre liszt
3 tojás
1 bögre cukor
0,5 bögre darált mák
1 cs. sütőpor
1 pohár kefir
0,5 dl olaj
A krémhez:
6 dl tej
4 dkg liszt v étkezési keményitő
15 dkg cukor
2 citrom leve
zselatin fix
A mázhoz:
1 citrom leve és porcukor.
Az oldalára: 2 dl tejszin
A tészta elkészitése:
A keverőgéppel a 3 tojást kicsit felverjük, a cukorral habosra keverjük. Bele keverjük a kefirt és az olajat. A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk. Kivajazott és lisztezett formában kb 35 percet sütjük 190 c fokon.
Krém:
A lisztet v a keményitőt pár kanál hidg tejjel eldolgozzuk. A maradék tejet felforraljuk a cukorral. A lisztes tejet belekeverjük és felfőzzük. A mikor kihűlt, hozzákeverjük a citrom levét és a zselatin fixet. A kihült tésztát kettévágjuk és megtőltjük a krémmel.
A máz készitése:
A citrom levéhez annyi porcukrot adunk amennyivel kenhető állagú lesz.Majd rá kenjük a tésztára.
A tejszint felverjük, és a habot az oldalára kenjük, a torta szélére habzsákkal kis kupacokat nyomunk!
A torta méretéhez normál bögrét használtam!
|