Krémes meggyes pite
2012.09.14. 19:04
Krémes meggyes pite
Töltelék:
2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
50 dkg meggy (fagyasztott is lehet) ha fagyasztott akkor még 5 dl víz
10-12 dkg cukor
kis fahéj
A tésztához:
reszelt citromhéj
1 tojás
1-2 kanál tejföl
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
fél csomag sütőpor
50 dkg liszt
csipet só
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen.
Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal 3 dl vízzel főni tartalék lángra.
Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt. Ha kész, hagyjuk hűlni!
A tésztát elfelezzük. Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon kb 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk.
Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük. Tojássárgájával megkenjük, még 30 percig sütjük.
Én 28 cm-es kerek formában raktam, de kisebb tepsibe is süthető!
Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor vágjuk fel!
|