Szilvás lepény
2009.08.23. 19:26
Szilvás lepény
Hozzávalók:
50 dkg liszt (Bl55)
5 evőkanál étolaj
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1/2 cs élesztő (2,5 dkg)
1 vaniliás cukor
2,7-2,8 dl tej
mokkáskanál só
kb 1 kg szilva
Tepsi méret: 31x37cm
A hozzávalókat tehetjük dagasztó gépbe is.
Az összegyúrt tésztát, duplájára hagyjuk kelni. Utánna kinyújtjuk amekkora a tepsink, picit lehet nagyobra hogy a tésztát a tepsi szélére felhúzzuk.
Míg a tészta kel a szilvát félbe vágjuk, és kimagozzuk. Megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral. kb 1/2 órát állni hagyjuk.
Ha a tésztát a tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé rárakjuk a szilvát. ,megszórjuk megint fahéjjal és végül cukorral Kicsit hagyjuk kelni, és előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
......
|