Habos epres pite
2009.02.12. 12:39
Habos-epres pite
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
4 tojás
1 citrom héja
1 cs vaniliás porcukor
1 mokkáskanál sütőpor
Töltelék:
30 dkg eper
8 dkg eper lekvár
Habhoz:
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor
A margarint a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaniliás cukrot, a reszelt citromhéjat meg a lisztet simára keverjük majd 4 tojás felvert habját.
A tésztát 20X30 kivajazott és kilisztezett tepsibe sütjük. 195 fokon 30 percig.
Ha kész még langyosan rákenjük a lekvárt és a felszeletelt eper darabokat.
A tojásfehérjét a pocukorral kemény habbá verjük és az eperre kenjük.
Visszatesszük a sütőbe amit most 175 fokra beálítunk és még kb 15 percig sütjük/szárítjuk.
|