Diós csemege
2009.03.18. 10:23
Diós csemege
Hozzávalók:
50 dkg darált dió
30 dkg cukor
1 evőkanál ruparoma
1 dl víz
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A vízet felforraljuk a cukorral, ha elovadt a cukor leveszed a tűzről és belekevered a diót. A masszát ketté veszed,
A csokoládét az olajjal a mikroba megolvasztod!
...az egyikbe belekevered az olvasztott csoki felét.
Kibélelsz egy kisebb fajta tepsit folpackkal és beleteszed a csokis dió masszát, elegyengeted, (vizes kanál vagy kés jó erre a célra) rá kened a sima diós masszát.
A végén leöntöd a csokoládé másik felével. Az egészet be teszed a hűtőbe egy pár órára, hogy megdermedjen és úgy szeleteled mintha zserbó lenne.
|