Kakaós gombóc mák bundában
2011.01.18. 14:03
Kakaós gombóc
1 kg krumpli
30 dkg liszt
2 tojás
só
Töltelék:
kakaó
porcukor
Bunda:
darált, cukrozott mák
Elkészítés:
Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk porcukorral.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk majd forrón áttörjük, ha kihült összekeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor még teszünk hozzá lisztet.
A tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk, és kb 8 centis négyzetekre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kanál tölteléket, majd a sarkokat összefogja, és lisztes kézzel gombócokká formázzuk. Forrásban lévő sós vízben tesszük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemeljük, és cukrozott mákba forgatjuk.
|