Hideg gyümölcsrizs
2009.02.12. 16:13
Hideg gyümölcsrizs (Marisom r)
15 dkg rizs,
5 dl tej,
2 dl víz,
5 dkg cukor,
2 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor.
1/2 kg eper
3 dl tejszin
2 dl vízben tesszük fel főni a rizst picit sózzuk, és ha a vízet magába szívta, adjuk hozzá a tejet, vajat meg a vaníliás cukrot, és puhára főzzük, majd lehűtjük.
3 dl tejszínből habot készítünk, amit 5-10 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral ízesitünk.
A kész tejszín 3/4 részét a lehűlt rizsbe keverjük a többit , majd diszítésre használjuk.
1/2 kg friss gyümölcsöt előkészítünk és rétegezve rakjuk a rizsbe, apró csoki darabokat is szórhatunk a gyümölcs közé. A rétegezést gyümölccsel fejezzük be és tejszínnel díszitjük. Egy - két órára hideg helyre állítjuk.
|