Túró gombóc
2009.02.12. 14:36
Túró gombóc
Hozzávalók.
0,5 kg tehéntúró
3 tojás
csipet só
1 evőkanál cukor
6 dkg liszt
Búzadara ha szükséges
A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, félreteszzük. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a sót, cukrot, lisztet, és végül a fehérje kemény habját.
Óvatosan összekeverjük, ha túl hígnak találjuk egy pici búzadarát keverünk hozzá, hűtőbe rakjuk kb: 25-30 percet.
Egy nagyobb lábosban vízet forralunk, egy kis sót tegyünk bele.
A gombócokat kettő vizes kanál segítségével, gombóc formává alakítjuk, és bő forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ez kb 3-5 perc (de én mindig ha úgy gondolom hogy jó akkor kiveszek egy gombócot és elvágom, ha még nyers a közepe, akkor pár percre visszadobom)
A gobócokat, pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
|