Túrós batyu
2009.02.12. 09:12
Túrós batyu
Hozzávalók:
Recept ugyan az mint a muffin formában sütött batyunál, talán csak a hajtogatás nem!
50 dkg finomliszt
2,8 dl tej
6 dkg ráma /puha/
6 dkg cukor
fél tk só-szűken mérve
2 dkg friss élesztő
1 toji sárgája
Hozzávalókat dagasztógépbe rakjuk. Puha rugalmas tésztává dolgozzuk.
Duplájára kelesztjük. Lisztezet deszkán
négyszögletesre nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Én 14-16 szoktam
A közepébe belehelyezed a már előre kikevert túrót, a végeit kicsit meghúzva
és tojás fehérjével megkenve a csücsköket egymásra hajtod, az utolsót kicsit meghúzva a batyu alá hajtod!
A túró tölt:
25 dkg túró
1 tojás sárgája+ fehérje felvert habja
1 vaniliás cukor
1 evőkanál búzadara, és kb 1/4 csomag vaniliás pudingpor
ízlés szerint cukor kb 2 evőkanál
A tetejét tojással megkenjük, lehet egy kis kristálycukorral megszórni
Előmelegítet sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük
|