Túrós batyu muffin formában
2009.02.12. 09:07
Túrós batyu
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,8 dl tej
6 dkg ráma
6 dkg cukor
fél tk só-szűken mérve
2 dkg friss élesztő
1 vaniliás cukor, citrom reszelt héja
1 toji sárgája
Amikor a tésztát a gép megdagasztotta, és mekelesztette, lisztezet nyújtólapon négyszögletesre nyújtjuk,annyi darabra vágd el ahány db-os a muffin formád (nekem 12-es)
A közepébe belehelyezed a már előre kikevert túrót, persze elosztva 12 részre.
A túró tölt:
25 dkg túró
1 toji sárgája
1 vaniliás cukor
ízlés szerint cukor
A tészta négy csücskénél összefogva, kicsit megnyomva, a muffinformába tesszük, és ott még hagyjuk kicsit kelni.
A tetejét tojival megkenjük, lehet egy kis kristálycukorral megszórni
Előmelegítet sütőben, hő.lég. 165 fokon sütjük Kb:
20-25 perc
|