Tejszines kalács
2011.11.16. 20:35
Tejszines kalács
Hozzávalók:
50 dkg Bl 55 liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
2,6 dl tejszin (ha esteleg nincs csak 2 dl tejszin lehet pótolni 0,6 dl tejjel)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
A tészta felébe 1 teáskanál keserű kakaópor
1 fehérje lekenéshez
A hozzávalókat a dagasztógépbe rakjuk. A tésztát simára dolgozzuk. Ha kész, a tálból kivesszük a tészta felét, a másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, és jól eldolgozzuk.
A tésztákat duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát külön-külön kb 35cm hosszúra sodorjuk.
A kakaós és a sima tésztát összetekerjük. Hosszúkás sütőformába (sütőpapír) 20 percet kelesztjük. Tojásfehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.
|