Svájci fonat
2009.02.11. 14:22
A fonás menete képekben!
Kanál méretek
kk= kismérőkanál=teáskanál
nk_nagymérőkanál=evőkanál
tk=teás kanál
mk=mokkáskanál
-Falusi fehérkenyér keverék, egy adalék és íz anyagokat tartalmazó liszt keverék, ha nincs lehet BL55-ös lisztel pótolni!
-Aszkorbinsav a kelesztést segíti elő, a gyógyszertárban lehet beszerezni!
Svájci fonat /sütőben//CSUCSU/
Hozzávalók:
350 g fehérítetlen fehér kenyérliszt /BL-80/
5 ml só
20 g friss élesztő
30 ml langyos víz /tejjel/
150 ml tejföl /kevesebb tejföllel/
1 tojás kissé felverve
50 g vaj
a tetejére:
1 tojássárgája
15 ml víz
1 kalácsot ad ki
A kalács fonása:
És egy másik sütésből, még egy kép:
|