Kürtös kalács
2009.02.11. 14:12
Kürtös kalács (Dubravecz E.)
Ahogy én csináltam
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
egy csipet só
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 ek. cukor
reszelt citromhéj
a kenéshez, ízlés szerint: kristály cukor, durvára tört dió, fahéj, olvasztott vaj
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük bele a kenyürsütőgépbe, és a dagasztó programot indítsuk el.
Hozzávalók:
Ebből az adagból, 4 db kürtöskalács lesz.
A megkelt tésztát 4 fele vágjuk, és külön-külön rudakká formáljuk!
Jó vékonyan sodorjuk ki, hogy elegendő legyen a formára.
A formát jól beolajozzuk, a tésztát feltekerjük, és forgatva a gyúródeszkán nyomjuk le, hogy a tészta lelapuljon.
Olvasztott vajjal megkenjük és kristálycukorba meghempergetjük.
És az igazi parázson sül!
|